Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
15 de juny del 2025

Albergínies amb llet. Recepta de Maria Bel Prieto Nebot

Aquesta recepta és ben antiga i a cada poble i a cada casa i pot haver variacions.
En tot cas, és una recepta estrella de l'estiu, ja sigui com acompanyament o com a plat únic, per dur dins la barca, o un soparet fresquet, etc...

Hem de tenir un grapat d'albergínies tendres, per una font i 6 racions seran necessàri:
4 albergínies pelades, a tallades rodones d'un dit de gruix.
Enfarinades i fregides se componen dins la font fent capes.

Llavors amb l'oli restant dins la mateixa pella o greixonera s'ha de fer un bon sofrit generós de ceba capolada i tomàtiga ratllada, un poc de sal (* opcional: nou moscada)
I un tassó de llet sencera o semi.
S'ha d'espessir.

Aquest sofrit s'ha de vessar damunt l'albergínia frita i deixar reposar una estona, que quedi ben xopa.
Damunt tota la font hi va una capeta de galeta picada i al forn 25 min foc mitjà i deixar reposar 10min.
Menjar-ho atemperat o fred del temps, així és el seu punt perfecte per degustar-ho.