Albergínies farcides. Recepta de Maria Bel Prieto Nebot
- 04 d'agost del 2024

Albergínies farcides.
Els diumenges sobretot que ens solem reunir per veure'ns, ho feim al voltant d'una taula ben parada. I aquest és un plat que ret.
Les albergínies ara venen bones fins al setembre, i són molt versàtils.
A ca nostra tradicionalment en feim de farcides , però banyades en salseta d'ametlla, de tomàtiga, ..
són més humides i mengívoles.
La recepta per una dotzena de mitges albergínies:
Xapar i buidar 6 albergínies i bullir una estona fins que siguin blanes.
Sofregir 1/2 kg de capolada de porc amb una bona ceba ratllada
Una mica de sobrassada, moraduix, julivert i all, un tapet de vi blanc.
Incorporar ben capolada la popa bullida de les albergínies a foc mitjà.
Incorporar una cullerada de farina i coure un poc afegir mig tassó de llet nou moscada i sal.
Amb aquesta pasta omplir les barquetes i colocar en una font per dur al forn.
Galeta picada per damunt i
Un raig d'oli d'oliva.
Al forn 210° 25 min.
Han d'estar cruixents defora i humils a l'interior.