Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
23 d'octubre del 2024

Ara Repúbliques proposa un estatut específic per les illes d’Europa per deixar de ser parcs temàtics


 

 

Ara Més – Ara Repúbliques proposa un estatut específic per les illes d’Europa per deixar de ser parcs temàtics
 


 

La candidata ecosobiranista, Alice Weber s’ha compromès a impulsar un tractament jurídic singular per les illes d’Europa, que posi les Illes Balears en peu d’igualtat amb la resta del continent.
 


 

La candidata d’Ara Més – Ara Repúbliques a les eleccions europees, Alice Weber, ha criticat l’absoluta falta de sensibilitat de la Unió Europea amb els problemes derivats de la insularitat i ha remarcat la necessitat d’un Estatut específic per les illes d’Europa.
 


 

Des d’Ara Més han recordat que l’actual reglament de Minimis limita les ajudes que pot rebre una empresa, sense distingir si es troben al continent o a un territori insular. “Actualment la Unió Europea obliga les empreses de les Illes Balears a triar entre rebre ajudes pel transport de mercaderies o per inversions productives. S’ha de canviar la norma, perquè deixa les nostres empreses venudes i ens aboca a tenir un territori exclusivament al servei del turisme”.
 


 

En aquest sentit, Weber, ha defensat la necessitat de normes específiques per les illes que “en lloc de deixar morir la nostra pagesia i les nostres indústries, la tornin fer florir. Els sectors productius de les Illes Balears fa massa anys que intenten competir amb totes les normes pensades pel continent”. Entre d’altres qüestions, els ecosobiranistes defensen el canvi de les normes d’atribució de fons europeus, de forma que tenguin en compte els territoris insulars, la promoció d’una política de reindustrialització centrada en els territoris, així com un tractament singular per la pagesia illenca, com ja tenen les illes gregues.