Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 d'octubre del 2024

Canaricultor

Cria de Canaris

PRESENTACIÓ (Carles López de Padilla)

Som el Carles López de Padilla Llabrés de Barcelona ciutat i nèt de Joan Llabrés Martí, nascut a Lloseta (Mallorca). Mai vaig conèixer al meu avi però compartim una afició els dos que és  una gran passió pels animals i el criar canaris i coloms.

El meu avi a Palma on vivia tenia coloms, canaris, una monea (que sempre portava a l’espatlla), un lloro, un moix i una ca femella.

M’agrada molt observar el comportament de tots els animals en general i amb la cria de coloms i canaris també es pot apreciar al escollir els progenitors quina possibilitat hi ha de transmetre colors als pollets.

El colom fa milers d’anys que es cria per a diverses utilitats (missatgeria, menjar i companyia), el canari es cria en cautivitat des del segle XIV i és originari de les Illes Canàries,. El canari en un primer moment es va criar exclusivament pel seu preciós cant però com en altres espècies d’animals també i posteriorment es van criar pel seu color, forma o postura.

En aquest espai que Radio Calabona em presta per parlar d’ocells i d’altres animals us voldria presentar el canari de raça espanyola que és la raça de canari més petita del món i que es va crear aquesta raça a la Unió de Canaricultors de Barcelona.

També en aquesta societat canaricultora es va crear posteriorment el Club Raça Espanyola del que també sóc soci des de fa anys. És una raça de canari molt interessant i coneguda també com el canari miniatura.

 

EL CLUB RAÇA ESPANYOLA la raça de canari més petita del Món (Angel Gómez, President del CRE)

 

CRIA I ESTÀNDAR DEL RAÇA ESPANYOLA (Toni Quetglas, Campió Mundial en Canari de Raça Espanyola) (ca)