Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 de juliol del 2024

Comunicat Sindicat Alternativa Educació

La proposta del Govern per posar remei a la manca d'habitatge per als docents d'Eivissa i Formentera és una idea que no soluciona cap problema i que només beneficia algunes companyies hotelers que faran caixa a costa dels docents necessitats de trobar una cas, pis o apartament de lloguer.

La situació és insostenible i llogar un hotel facilitaria els primers dies, setmanes o mesos, però no ha de ser una solució a llarg termini. En primer lloc, perquè perpetua el model actual en què els residents d'Eivissa o Formentera no poden decidir on viure o, fins i tot, molts han de decidir abandonar per no poder fer front a un pagament d'un espai digne.

Oferir aquestes places hoteleres subvencionades no fan més que ser un pedaç que no solucionaria el problema de fons i que impediria que els docents desplaçats triessin on viure, perdran la llibertat de triar on i com viure. No només això, és una mesura que només beneficiaria una part dels docents que resideixen a les Pitiüses, les illes amb el preu per metre quadrat més car. Totes les places d'Eivissa i Formentera són de difícil cobertura.

És per això que, des d'Alternativa demanem que s'incrementi el Complement de residència, com a les Illes Canàries ja fan i que el Govern en el seu conjunt prengui mesures clares i contundents per regular el dret a l'habitatge per als treballadors de les Illes Balears i aturar d'una vegada per totes amb aquest model insostenble.