Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 d'octubre del 2024

Correllengua a Son Servera

EL Correllengua 2024, una iniciativa promoguda per Joves de Mallorca per la Llengua i que enguany recorr totes les illes, ha arribat avui a Son Servera. A les portes de l'Ajuntament la flama ha estat rebuda pel  consistori, amb el batle, Jaume Servera, i la regidora de Normalització Lingüística, Marga Bonet, al capdavant, que ha tengut unes sentides paraules en reconeixement a la nostra llengua pròpia i el Correllengua.

Tot seguit ha donat la paraula a l'actor, dramaturg i professor de teatre mexicà Élmer Veckio, que ha estat l'encarregat de llegir, davant el públic present, el manifest d'enguany.

A les portes de l'Ajuntament hi ha hagut una gran assistència de serverins i serverines, així com escolars, treballadors i resta de regidors.

Qué és el Correllengua?

El Correllengua és una activitat cultural que es realitza amb l'objectiu de promoure i defensar la llengua catalana. Aquesta idea va néixer el 1995 amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l'ús social. A partir d'aquest primer esdeveniment, el format de Correllengua es va estendre al País Valencià i Catalunya. El Correllengua és una cursa no competitiva de relleus que consisteix en l'entrega com a testimoni de la flama de la llengua. Aquesta va passant de mà en mà al llarg de tot el recorregut: els corredors d'un poble duen la flama fins al següent poble, a l'estil de la flama olímpica. Es tracta d'una activitat festiva i lúdica que s'organitza amb el suport de les entitats locals de tots els pobles per on passa la flama.