Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 de juliol del 2024

El Consell de Mallorca consensua amb els ajuntaments la modificació del PTI

El Consell de Mallorca impulsa la quarta modificació del Pla Territorial Insular (PTI). Aquesta norma ha de permetre definir els usos admesos i la ubicació per a la instal·lació de parcs fotovoltaics de petites dimensions —en concret, els que no superin les quatre hectàrees— i donarà competència als ajuntaments per tramitar aquestes instal·lacions sense haver de passar pel Consell de Mallorca. Avui s’ha celebrat a la seu de la Federació d’Entitats Locals de Balears (FELIB) la primera reunió amb els ajuntaments de la zona de Palma per consensuar l’instrument territorial. 

La trobada ha estat presidida pel conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, acompanyat del director insular de Territori, Jaume Fanals. En representació dels ajuntaments, hi han participat batles, regidors i, especialment, tècnics municipals. Els municipis que hi han assistit han estat Algaida, Andratx, Banyalbufar, Calvià, Deià, Esporles, Fornalutx, Marratxí, Palma, Sóller, Valldemossa i Llucmajor. 

«Una de les màximes d’aquest mandat al Consell de Mallorca és el consens i la col·laboració institucional, especialment, amb els ajuntaments. Per això, avui hem volgut escoltar els suggeriments i les aportacions municipals a aquesta quarta modificació del PTI que la legislatura passada va quedar damunt la taula sense aprovar-se”, ha explicat Rubio en la presentació de la reunió. 

La quarta modificació del Pla Territorial Insular que elabora el Consell dona més autonomia als ajuntaments, ja que seran els òrgans urbanístics municipals els que tramitaran les llicències de les instal·lacions de parcs fotovoltaics de fins a quatre hectàrees. Els que superin aquesta extensió les tramita el Govern o bé necessiten una declaració d’interès general. 

La Llei de canvi climàtic de les Illes Balears obliga a definir els usos admesos a cada terme municipal per iniciar el procés de descarbonització que ha fixat la Unió Europea. El Consell de Mallorca ho vol fer amb la màxima col·laboració de tots els municipis i, per això, avui s’han demanat suggeriments i aportacions als ajuntaments.