Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 de juliol del 2024

El Consell de Mallorca patrocina la VIII Nit de Vins a Son Servera

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca col·labora en dues mostres de vi de l'illa, que tindran lloc a les localitats de Son Servera i Portocolom aquest mes de juny, per mostrar el seu suport i compromís amb el sector primari i,  en concret, amb els petits productors i cellers locals de l'illa. 

Així, la VIII Nit de Vins a Son Servera se celebrarà el proper dissabte 22 de juny, entre les 20.00 i 00.00 hores, al pati de l'Església Nova de la localitat;  mentre que la primera edició del Tast del Vi tindrà lloc el 29 d'aquest mes, a la plaça de Marina de Portocolom.  Ja fa vuit anys que l'Associació de Petits Cellers organitza la Nit de Vins de Son Servera.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, acompanyada del director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca, i l'alcalde de Son Servera, Jaume Servera, han assistit aquest dijous a la presentació de la VIII Nit de Vins  a Son Servera, en què aquest any hi participen deu cellers.

Pilar Amate ha reafirmat "el compromís de la institució insular amb el nostre producte local" i ha subratllat "la importància de recolzar els petits productors de vi, perquè representen un veritable pilar de l'economia de Mallorca".

"Vull destacar la valuosa contribució del sector vitivinícola per protegir el nostre territori i la seva excel·lència i innovació en els vins que es produeixen a Mallorca", ha afegit la consellera de Promoció Econòmica.

En aquest sentit, Pilar Amate s'ha referit a la diversitat vitivinícola que caracteritza la nostra illa, en comptar amb «uns vins que tenen unes propietats organolèptiques especials, que fan que es diferenciïn de la resta a causa de la nostra ubicació geogràfica i que els fan únics a  el món».

Cellers que participen a les mostres

A la VIII Nit de Vins a Son Servera participaran vuit cellers de l'illa i tindrà un fi solidari, ja que part de la recaptació d'aquella nit anirà destinada a la Fundació APROSCOM, que ofereix serveis de programes que allotgen diverses àrees i etapes de la  vida de les persones.

Els cellers que participen aquest any a la vuitena edició de Nit de Vins a Son Servera són: Vidal Serra, Ca Sa Padrina, Cellers Àngel, Jaume de Puntiró, Can Majoral, Mortitx, Es Verger, Sebastià Pastor, Kerretània i Butxet.

Petits Cellers aglutina 44 cellers i petits productors de vi de les illes, que produeixen vins amb la Denominació d'Origen del Pla i Llevant, la Denominació d'Origen de Binissalem, la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca i la Indicació Geogràfica Protegida Illes  Balears.

Per la seva banda, el Tast de Vi a Portocolom comptarà amb la participació dels cellers mallorquins següents: Son Ramon, Son Puig, Jaume de Puntiró, Oloron, AVA Vi, Castell Miquel, Son Campaner, Cellers Àngel, Butxet, Es Verger, 7103  Petit Celler.