Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 de juliol del 2024

El Consell firma l'adquisició de l'històric edifici de les Germanetes dels Pobres a Palma

El Consell de Mallorca ha signat aquest dimarts 25 de juny la compra de l'històric edifici de les Germanetes dels Pobres de Palma, on la congregació ha estat assistint els més necessitats durant més de 80 anys. «Gràcies a l'adquisició d'aquest edifici històric i estimat, Mallorca disposa de 50 places públiques residencials més. Convertirem les Germanetes en un centre sociosanitari de referència», va destacar el president del Consell de Mallorca Llorenç Galmés.

A la firma, a més del president, hi han assistit una delegació de les Germanetes dels Pobres, el conseller de Presidència, Toni Fuster, i el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez. La compra es va formalitzar per 11 milions d'euros i amb el compromís del Consell que l'edifici seguirà destinat a l'atenció dels col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit, per acord del Consell Executiu l'edifici queda adscrit a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a la seva gestió. El conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, ha mostrat la seva «satisfacció per comptar amb aquest nou recurs que contribuirà a garantir un envelliment digne i de qualitat. «Agafam el testimoni de 140 d’anys d’atenció a les persones grans amb molta il·lusió i ganes de fer feina per a les persones que hi conviuen» i ha afegit que «la seva proximitat amb el centre de Palma ens  facilitarà la integració de les persones usuàries en l’entorn comunitari i fomentar així que envelleixin de manera activa». 

Les 50 places que té actives aquest centre residencial s'incorporaran a la xarxa de sis residències públiques que ja té en marxa la institució insular: les residències de La Bonanova, Llar d’Ancians i Olm-Sant Miquel a Palma; Huialfàs, a Sa Pobla; Bartomeu Quetglas, a Felanitx i Son Caulelles, a Pòrtol i sumarà en total prop de mil places públiques per a persones majors dependents. «El Consell de Mallorca i l’IMAS ja treballen per convertir aquest edifici en un centre sociosanitari de referència per als mallorquins», ha declarat el conseller de Guillermo Sánchez.

La residència per a persones majors de les Germanetes dels Pobres està ubicada en una parcel·la de 14.707 m2 al carrer del General Riera, amb una superfície construïda de 9.619 m2 que comprèn un edifici principal i dos altres de més petits, amb cinc plantes cada un. A més, l’immoble disposa d’amples zones de jardí i un hort exclusiu per a les persones grans que hi resideixen