Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
25 de juliol del 2024

Els investigadors de l'IRFAP, guardonats a la Nit del Vi 2024

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, juntament amb la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, ha agraït públicament aquest reconeixement de l’associació Petits Cellers

El personal i els investigadors de  de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) han estat protagonistes durant la Nit del Vi, que s’ha celebrat avui a la Misericòrdia, a Palma. L’associació Petits Cellers ha volgut atorgar el seu reconeixement a tot l’equip «que ha treballat i treballa en la recuperació de varietats antigues de vinya de les Illes Balears», ha afirmat el seu president, Guillem Vicens.

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, juntament amb la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, ha assistit a aquesta nova edició de la Nit del Vi, a benefici de l’associació Espiral, que ha comptat amb la participació de 32 cellers, que han oferit un tast amb més de 250 vins de gran qualitat.

Durant la vetllada, el conseller Joan Simonet ha volgut agrair a l’entitat aquest premi «que a tots ens fa una il·lusió especial perquè ve del mateix sector. La recuperació d’aquestes varietats dona la possibilitat al sector vitivinícola de Mallorca de diferenciar els seus vins respecte dels d’altres indrets, apostant per uns vins únics i de gran qualitat». Per la seva banda, Brunet ha recordat que «durant anys, moltes persones han fet feina en aquesta línia de recerca dins l’Institut i han recuperat unes quaranta varietats antigues de vinya per conservar-les i per aconseguir que se n’autoritzi el cultiu i la vinificació. En l’actualitat, feim feina en cinc varietats que es troben en fase de recerca: l’argamussa i la coanegra de Mallorca, i la llora, la grec i la morsecà, d’Eivissa».

L’associació Petits Cellers està formada per cinquanta cellers de Mallorca que elaboren vins de totes les denominacions de qualitat (DO Binissalem, DO Pla i Llevant, IGP Vi de la Terra Mallorca i IGP Vi de la Terra Illes Balears). La seva missió és donar a conèixer els seus millors vins, les varietats de vinya úniques de l’illa i la forma com treballen els enòlegs, des de la vinya i la terra. També volen mostrar l’excepcionalitat ecològica i promocionar la riquesa cultural de l’illa de Mallorca.