Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 d'octubre del 2024

La convocatòria de l’Obra Cultural Balear mobilitza 40.000 persones

La convocatòria de l’Obra Cultural Balear mobilitza 40.000 persones que converteixen la ciutat en un clam per dir Sí, a la llengua i manifestar el rebuig a les polítiques de regressió i atac contra la llengua catalana, impulsades pel Partit Popular i l’extrema dreta

El president de l’OCB, Antoni Llabrés, espera que la presidenta Prohens prengui nota del missatge que transmet aquesta mobilització massiva de la ciutadania i l’encoratja a rectificar la seva política lingüística de persecució i odi contra la llengua pròpia dels mallorquins.

Segons Llabrés: «castigar i perseguir la nostra llengua és el preu que paga el PP per mantenir-se en el poder, executant la política lingüística que li marca Vox». Llabrés ha assenyalat que ha arribat l’hora de llançar un missatge contundent a les nostres institucions i dir-los que aquest no és el camí. En declaracions del president de l’OCB: “Exigim als poders públics que compleixin la seva obligació estatutària de protegir i impulsar la llengua catalana. Exigim a les forces polítiques democràtiques que facin pinya davant d’aquesta minoria fanàtica que la voldria fer desaparèixer. Els exigim el retorn al consens estatutari en matèria lingüística i el cessament de les mesures involutives que ens ha deixat aquest lamentable inici de legislatura.»