Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
06 de maig del 2025

La reina de la temporada estiuenca és sense dubtes la COCA DE TREMPÓ

El receptari de cuina mallorquina va plena de receptes de coques dolces i salades, cadascuna però al seu temps.
La reina de la temporada estiuenca és sense dubtes la COCA DE TREMPÓ.
Fresca, gustosa, bona de fer, saludable, i econòmica;  ens treu un àpat en 40 Min.

*Recepta*

A cada casa el pastó pot variar una mica, per mors el tipus de farina (a gust o per altres necessitats), ...
En qualsevol cas, seguint la tradicional, faríem:

1/2 tassó d'oli i altre
1/2  de llet sencera
Un poc de llevat o cervesa
I la farina que se beu
( devers 350 gr/400gr)

Un bon trempó generós :
-tomàtigues madures i pelades, fora l'aigua.
-prebes verds ( blancs tendres) mallorquins 
-1 bona ceba novella 
-1 all grosset

Tot s'ha de trossejar mitjancer.

-Sal, oli d'oliva verjo per trempar.

Compondre el pastó primet damunt una llauna, i damunt tot el trempó; 
dur-ho al forn 35' aprox.
Calor damunt i davall: 180°
Ha de ser cuita, amb bon cul torradet.

*Recomanació:
Deixar-la refredar i acompanyar amb fruita del temps o un glopet de vi fresc.

N'hi ha qui els agrada afegir-hi bossinets de sobrassada escampats per damunt ( en faltar 10 min per treure)

☀️ BON PROFIT ☀️