La reina de la temporada estiuenca és sense dubtes la COCA DE TREMPÓ
- 04 de juliol del 2024

El receptari de cuina mallorquina va plena de receptes de coques dolces i salades, cadascuna però al seu temps.
La reina de la temporada estiuenca és sense dubtes la COCA DE TREMPÓ.
Fresca, gustosa, bona de fer, saludable, i econòmica; ens treu un àpat en 40 Min.
*Recepta*
A cada casa el pastó pot variar una mica, per mors el tipus de farina (a gust o per altres necessitats), ...
En qualsevol cas, seguint la tradicional, faríem:
1/2 tassó d'oli i altre
1/2 de llet sencera
Un poc de llevat o cervesa
I la farina que se beu
( devers 350 gr/400gr)
Un bon trempó generós :
-tomàtigues madures i pelades, fora l'aigua.
-prebes verds ( blancs tendres) mallorquins
-1 bona ceba novella
-1 all grosset
Tot s'ha de trossejar mitjancer.
-Sal, oli d'oliva verjo per trempar.
Compondre el pastó primet damunt una llauna, i damunt tot el trempó;
dur-ho al forn 35' aprox.
Calor damunt i davall: 180°
Ha de ser cuita, amb bon cul torradet.
*Recomanació:
Deixar-la refredar i acompanyar amb fruita del temps o un glopet de vi fresc.
N'hi ha qui els agrada afegir-hi bossinets de sobrassada escampats per damunt ( en faltar 10 min per treure)
☀️ BON PROFIT ☀️
Post següent
Signat convenis de col·laboració amb les associacions de persones majors de Cala Millor
- 04 de juliol del 2024