Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
25 de juliol del 2024

L'almoina no soluciona el problema de l'habitatge

El Govern del Partit Popular comença a reconèixer que el problema de l'habitatge existeix i que complica la vida a tots aquells ciutadans que han decidit establir-se i viure a les Illes Balears.


 

Amb la proposta aprovada, els docents de Formentera cobraran un complement de 300€ a partir del proper curs. Els docents d'Eivissa, en canvi, hauran d'esperar dos cursos per cobrar una petita ajuda i els professors i mestres de Menorca i Mallorca, no rebran cap compensació de moment.


 

És una primera passa que no havíem viscut en el sector educatiu fins al moment, però és evident que és una mesura insuficient i que no sabem exactament les conseqüències que tindrà. En tot cas, nosaltres volem mesures per a tots els docents de les Illes Balears.


 

No entendre que els sindicats presents en la Mesa hagin acceptat aquesta almoïna sense tenir altres compensacions que millorin la situació. D'aquesta manera, serà impossible tenir plantilles estables sobretot en alguns indrets concrets de les illes.


 

A més, aquestes mesures quedaran en anècdota si no s'aborda el problema des de l'arrel: limitar els pisos turístics, regular el preu del lloguer, etc.


 

La normativa presentada estableix diferenciació entre companys de salari d'un mateix centre segons si la seva especialitat és de difícil cobertura. El problema s'ha d'abordar des d'un altre punt de vista per no incentivar la desigualtat entre companys per motius aliens a la pròpia funció docent.