Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
25 de juliol del 2024

MÉS per Mallorca reclama convertir la Unitat Militar d’Emergències en un cos civil

MÉS per Mallorca ha defensat avui que les Unitats de l'UME passin a convertir-se en un cos civil sota la direcció dels serveis d'emergències de les Comunitats Autònomes i amb un protocol de cooperació entre territoris. Una situació que ja es dona quan es produeixen incendis forestals. En aquest context, la portaveu adjunta al Consell  ha defensat durant el ple de la institució que “són els cossos propis qui arriben primer i salven vides. Aquests són IBANAT, els bombers, protecció civil, els serveis d’Emergències i la policia local. Sobre ells s’ha de posar el focus d’atenció, també en les iniciatives polítiques”.

En aquest context, Perelló ha assegurat que abans de crear un cos com l’UME aquí,” primer cal dotar els efectius ja existents de manera adequada perquè puguin fer la imprescindible tasca de prevenció i d’actuació amb els recursos adients”. Així, ha remarcat que “si no milloram els cossos i recursos d’aquí i tenim una UME, el dia a dia seguirà igual pels illencs”.

Perelló ha insistit en el fet que “des de MÉS per Mallorca sempre demanam que l’UME sigui un cos civil amb uns sous dignes i uns drets laborals per als seus treballadors