Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
20 de juny del 2025

Parlem avui de la petjada de carboni a la indústria alimentària. Fundació Ona Futura

Parlem avui de la petjada de carboni a la indústria alimentària.  Es refereix a la quantitat total d'emissions de gasos d'efecte hivernacle que es genera a totes les etapes de la vida d'un producte alimentari.  ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ La petjada de carboni a la indústria alimentària: És un tema que entenem molt important.  Es refereix a la quantitat total d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI) que es genera en totes les etapes de la vida d'un producte alimentari, incloent la producció, processament, transport, emmagatzematge, preparació i eventual rebuig d'  aquest producte.  La indústria alimentària és una de les més grans contribuents a les emissions de gasos d'efecte hivernacle i la petjada de carboni al món.  Segons un article publicat el 2021 a NATURE, el 34% dels gasos d'efecte hivernacle procedeix de la producció alimentària.  D'aquests, el 71% prové de la producció agrària i l'ús del sòl, el 18% del procés, envasat, transport i venda, i l'11% del consumidor final (del qual el 8,6% és degut al malbaratament alimentari  ).  Hi ha diferents mètodes per calcular la petjada de carboni, com GHG Protocol, UNE-ISO 14064-1, ISO 14040, PAS 2050, IFS ESG CHECK, entre altres.  Aquests mètodes permeten conèixer l'origen de les emissions i el seu abast.  Per reduir l'empremta de carboni, la indústria alimentària pot adoptar pràctiques agrícoles sostenibles, que inclouen l'ús de pràctiques agrícoles més eficients en termes d'energia i recursos, així com el foment de l'agricultura de conservació i l'agricultura regenerativa.  És important destacar que mesurar la petjada de carboni pot tenir un impacte positiu en la percepció de la marca i en la fidelitat del client, ja que molts consumidors estan interessats en recolzar empreses sostenibles i conscients del medi ambient