Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
21 de juliol del 2024

Per una Mallorca «agroecològica i pagesa»:

  1. Perquè els governs que tenim i hem tengut promouen la construcció massiva de polígons fotovoltaics dins la poca terra fèrtil que queda. Estan venuts a multinacionals energètiques i els regalen subvencions multimilionàries dels impostos de tots. Sobren llocs degradats o urbans on posar aquestes plaques. De res servirà aquesta energia si no tenim farina.
  2. Perquè grans fons d'inversió estrangers compren les finques per urbanitzar, fer-hi hotels, polígons solars, tafones i cellers que just cerquen edificar i especular. De tot manco produir aliments de qualitat per a la població local. I el camp és per a això.
  3. Perquè les ajudes promeses pels Governs arriben tard o no arriben. Alguns pagesos no han cobrat encara ajudes concedides l'any 2019. No és possible que l'administració sigui tan mal pagadora només amb el sector agrari.
  4. Perquè les multinacionals ho monopolitzen tot afavorides pels tractats internacionals de "lliure comerç". Imposen els preus que volen a tothom portant productes barats de llocs on s'explota encara més que aquí a pagesos i ecosistemes.
  5. Perquè les administracions remen a favor de l'agroindústria mentre ens tapen de tràmits, paperassa i taxes ridícules als que ja ho feim bé, mentre les empreses grosses que apliquen herbicides i tòxics s’escapen de la regulació.
  6. Perquè al contrari del que intenta l’agroindústria, els pagesos ecològics de Mallorca sí que estam a favor de la majoria de les mesures ambientals, agroecològiques i de benestar animal que planteja Europa. No hi haurà salut personal sense reduir agrotòxics, sense un ecosistema saludable i aliments lliures de verins.

VISCA LA TERRA LLIURE I PAGESA!