Es Moll .

Es Moll .

Segueix-mos:
22 d'octubre del 2024

Presentació del llibre "Cuina d'un temps d'un país" d' Antoni Tugores

 

 

 

Es tracta d´un extens receptari distribuït en ensalades, entrants, primers plats, segons plats, dolços i postres, així com també inclou: salses, conserves, confitures, licors i altres. 120 apartats temàtics i 434 receptes, de les quals n´hi ha més de 200 vegetarianes.

 

Les nombroses receptes que conformen el llibre inclouen noms de cuineres i cuiners que crearen escola, així com pescadors mítics, cuineres anònimes, gent de la mar, la pagesia... a manera de petit reconeixement. De fet, les receptes que conformen el llibre es deuen a la valuosa aportació oral de gent major. Els seus testimonis gastronòmics demostren els mitjans que tenien en temps difícils i l´afany per a sobreviure sense quasi res.

El pròleg, escrit per Jaume Claret Miranda ja ho anuncia amb el seu títol “Això no és (només) un llibre de cuina” en el que diu de l´autor que “Tugores ha treballat per salvar-nos velles receptes, per retornar-nos el nom de cada cosa, perquè seguíssim el recte camí d´accés al ple domini del llegat culinari i del seu vincle amb la terra. I adverteix al lector que aquest llibre “és fruit d´un triple destil.lat: del saber acumulat per la cuina mallorquina, del llegat transmès per les cuineres i cuiners entrevistats durant dècades per l´autor, i dels materials acumulats per Tugores al llarg de tota una vida de recerca”.

El llibre serà presentat per l´historiador i l´autor del pròleg, Jaume Claret Miranda,  dijous dia 25 d´abril a les 19.00h a l´Escola Municipal de Mallorquí de Manacor. Hi intervindran l´autor, Antoni Tugores i l´editora Marga Serrano.

 

Antoni Tugores Manresa (Manacor, 1948). És investigador i periodista. Ha dedicat bona part de la seva activitat a la divulgació del període de la II República, la Guerra Civil i el Franquisme, amb la publicació d´una dotzena de llibres. És autor de quatre biografies.

 

  

 Antoni Tugores